19.03.2017 11:29

Sparta durft na zege zelfs omhoog te kijken

Alex Pastoor heeft alle reden om tevreden te zijn, want zijn Sparta Rotterdam wint voor eigen publiek met 3-1 van Heracles Almelo. (18-03-2017)
Alex Pastoor heeft alle reden om tevreden te zijn, want zijn Sparta Rotterdam wint voor eigen publiek met 3-1 van Heracles Almelo. (18-03-2017)

De weg is nog lang, maar op Het Kasteel droomt men na de derde overwinning in vier wedstrijden tijd van Europees voetbal. Sparta Rotterdam staat twaalfde en heeft een achterstand van slechts vijf punten op de negende plaats, een plek die - zoals het nu staat - aan het einde van het seizoen recht geeft op play-offs voor Europees voetbal.

Sparta-trainer Alex Pastoor durft te dromen na de 3-1 zege op Heracles Almelo. "We staan op een even grote afstand van de degradatiezone als van de play-offs voor Europees voetbal. Men ziet vaak een half leeg glas staan, maar waarom zouden we niet naar boven kijken?", aldus de oefenmeester van de promovendus in gesprek met FOX Sports.

De Rotterdammers kijken naar boven, maar zullen in het restant van de competitie ook de clubs die onder ze staan in de gaten houden. "Het doel is handhaven. Daar verandert niets aan. Maar ik vind het fijner om naar boven dan naar onder te kijken", besluit een positief gestemde Pastoor.

Er zijn veel clubs die strijden om de felbegeerde negende plaats. Willem II heeft op dit moment de beste papieren, maar ook Heracles Almelo, FC Groningen, Sparta, NEC en PEC Zwolle hebben een goede kans om negende te eindigen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner