19.03.2017 14:17

Ehizibue maakt in derby plaats voor Mokhtar

Kingsley Ehizibue kan niet geloven dat zijn ploeg op achterstand is gekomen tegen Willem II. (12-03-2017)
Kingsley Ehizibue kan niet geloven dat zijn ploeg op achterstand is gekomen tegen Willem II. (12-03-2017)

Hoewel PSV vorige week een maatje te groot bleek voor Go Ahead Eagles heeft coach Hans de Koning slechts één ongedwongen wissel doorgevoerd. Voor de geblesseerde Marcel Ritzmaier komt de IJsselderby te vroeg en daarom begint Sébastien Locigno in de basis. Bij PEC Zwolle is er ook één wissel vergeleken met de wedstrijd tegen Willem II vorige week: Kingsley Ehizibue moet plaatsmaken voor Youness Mokhtar.

Ritzmaier liep in de 3-1 nederlaag tegen PSV een blessure op aan zijn rechter onderarm. Gastón Pereiro sprong hem in de rug en vervolgens viel de linksback ongelukkig op zijn onderarm. Enkele minuten later moest hij zich laten vervangen door Rochdi Achenteh. Een dag na de wedstrijd is de Oostenrijker geopereerd en wonder boven wonder stond hij twee dagen later alweer op het trainingsveld. Blijkbaar komt het duel met PEC nog te vroeg, want Ritzmaier zit ook niet op de reservebank.

PEC verloor vorige week met 2-0 van Willem II. Trainer Ron Jans had al twee keer gewisseld na veertig minuten. De zwakspelende Mustafa Saymak en Ehizibue werden naar de bank verwezen en Ted van de Pavert en Mokhtar kwamen erin. In tegenstelling tot Ehizibue mag Saymak het vanmiddag nog een keer proberen vanaf het begin.

PEC heeft samen met Excelsior de meest gepasseerde verdediging van de Eredivisie: 49 tegengoals. Bij de club uit Zwolle heeft dit seizoen niemand de zekerheid dat hij vanaf minuut één speelt. Van de elf verdedigers die PEC heeft, begonnen alleen Sander van Looy en Tarik Avre nog niet in de basis. Verdedigers Bram van Polen, Dirk Marcellis, Ouasim Bouy en Django Warmerdam beginnen tegen Go Ahead Eagles.

De wedstrijd is vanaf 14:30 LIVE te volgen!

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner