19.03.2017 14:54

Mertens maakt zijn twintigste en helpt Napoli

Napoli heeft zich zondag in ieder geval voor even op de tweede plaats in de Italiaanse serie A genesteld. Mede dankzij een doelpunt van Dries Mertens, zijn twintigste dit seizoen, versloegen de Napolitanen Empoli met 3-2. Napoli kwam op 63 punten, zeven minder dan Juventus en één meer dan AS Roma. Beide concurrenten komen zondag nog in actie.

Mertens had zelfs al op 22 doelpunten kunnen staan, maar de Belgische international miste in de zevende minuut een strafschop en liet de tweede kans vanaf elf meter daarom aan een medespeler over.

In de negentiende minuut opende Lorenzo Insigne alsnog de score, waarna Mertens vijf minuten later de marge vergrootte naar 0-2. Nog voor rust kreeg Napoli opnieuw een strafschop. Mertens liet het dan maar aan Insigne over, die wel raak schoot. De thuisclub bracht de spanning terug door doelpunten van Omar El Kaddouri en Massimo Maccarone. De laatste benutte in de 82e minuut de derde strafschop in het duel.