19.03.2017 16:35

Go Ahead verder in problemen na verlies derby

PEC Zwolle komt vroeg in de wedstrijd op achterstand, maar trekt meteen de stand gelijk. Het staat na vijf minuten 1-1 in De Adelaarhorst. (19-03-2017)

Ook in de tweede IJsselderby van dit seizoen is PEC Zwolle als winnaar uit de strijd gekomen. Wederom werd het 3-1 door goals van Queensy Menig, Django Warmerdam en Bram van Polen. Extra fijn is deze overwinning voor Ron Jans, aangezien hij stopt na dit seizoen als trainer. Hij heeft vier IJsselderby's gewonnen en twee verloren.

De IJsselderby's dit seizoen staan garant voor een spectaculaire openingsfase. In de heenwedstrijd bracht Menig PEC binnen twee minuten op voorsprong. Zondagmiddag was het Go Ahead Eagles dat als eerst op 1-0 kwam. Pedro Chirivella gleed van dichtbij de 1-0 binnen op aangeven van Elvis Manu. Enkele minuten later was het Menig die tekende voor de gelijkmaker. Mede-aanvaller Nicolai Brock-Madsen stak Menig diep. Vervolgens omspeelde de snelle aanvaller de keeper en tikte hij de 1-1 binnen. Spectaculairder dan dit begin werden de gevolgde veertig minuten niet. De teams waren even sterk en grote kansen kregen ze niet.

Ook het begin van de tweede helft overtrof het begin van de eerste helft niet. PEC kwam het beste uit de kleedkamer en kreeg de meeste kansen. Tot de 83e minuut leek IJsselderby in evenwicht te blijven, maar PEC trok aan het langste eind. Op aangeven van Saymak schoot de vrijstaande Warmerdam de bal in de verre hoek: 2-1. De Zwollenaren deden er hierna nog een schepje bovenop. Uit een strafschop scoorde Van Polen de 3-1.

Door de nederlaag komt Go Ahead Eagles verder in de problemen. De achterstand op nummer zeventien ADO Den Haag is twee punten, maar de Hagenaren kunnen dit gat vergroten door vandaag AZ te verslaan. PEC maakt door de overwinning een grote sprong op de ranglijst. Van plek veertien stijgt de club uit Zwolle naar plek elf.

Door: Justin Polman