19.03.2017 16:05

Friday vervangt geblesseerde Weghorst bij AZ

Wout Weghorst mist het duel tegen ADO Den Haag. De spits is geblesseerd aan zijn lies en zit niet bij de wedstrijdselectie. Dat betekent dat de spits zijn feestje, zijn 150e wedstrijd in competitieverband op de Nederlandse velden, nog even moet uitstellen.

John van den Brom kiest voor Fred Friday als vervanger van de topscorer van de Alkmaarders. Dat is niet de enige wijziging in de basiselftal bij AZ. Rens van Eijden keert terug in de basis. De verdediger moest de ontmoeting in De Kuip vorige week missen door een schorsing. Dat betekent dat Ron Vlaar op de bank moet plaatsnemen. Levi Garcia kon tegen Feyenoord nog op een basisplaats rekenen. Tegen ADO moet hij genoegen nemen met een reserverol. Dabney dos Santos krijgt de voorkeur.

Ook bij ADO Den Haag zijn er wijzigingen. Tom Beugelsdijk is geschorst en moet op de tribune plaatsnemen. Hij wordt vervangen door Thomas Meißner. Daarentegen keert Wildried Kanon terug na zijn schorsing. Dat gaat ten koste van Tom Trybull. Voor de rest houdt Alfons Groenendijk het vertrouwen in de spelers die vorige week tegen NEC de eerste drie punten van 2017 pakten.

Om 16.45 uur is de aftrap in Alkmaar. De wedstrijd is hier LIVE te volgen.

 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner