19.03.2017 19:40

Ajax zet titelaspiraties voorlopig opzij

Davy Klaassen (r.) ontdoet zich van Ryan Koolwijk (l.) tijdens Excelsior - Ajax. (19-03-2017)
Davy Klaassen (r.) ontdoet zich van Ryan Koolwijk (l.) tijdens Excelsior - Ajax. (19-03-2017)

Na het gelijkspel van Ajax op bezoek bij SBV Excelsior (1-1), koerst Feyenoord af op het kampioenschap. De voorsprong van de Rotterdammers bedraagt zes punten, waardoor de Ajacieden het niet over de titel willen hebben.

Door het puntenverlies van Ajax voelt de ploeg de hete adem van PSV in de nek om plaats twee. De Klassieker van de eerstvolgende speelronde (2 april) is de laatste kans op een eventueel kampioenschap, terwijl nieuw puntenverlies ook voor het Champions League-ticket niet is geoorloofd. "We moeten gewoon winnen, zo simpel is het. Je zou zeggen dat Feyenoord niet nog twee keer een steek laat vallen, maar je weet het nooit. Als wij alles winnen dan blijft er een kansje, maar na vandaag mogen we het eigenlijk niet over de titel hebben", aldus Davy Klaassen tegenover FOX Sports.

Op Woudestein kwam Ajax een verkeerde terugspeelbal van Matthijs de Ligt niet meer te boven. Mike van Duinen profiteerde, waarna Justin Kluivert nog wel de stand gelijk trok. De bezoekers kwamen tekort om een zege over de streep te trekken. Volgens Lasse Schöne zat het er ook niet echt in. "Het was niet teleurstellend, het was gewoon niet goed genoeg. Het was allemaal veel te langzaam. We hebben geen enkele keer een open kans gehad. We hebben als team gefaald vandaag", haalt Schöne de schuld weg bij De Ligt.

De zeventienjarige De Ligt kent een week van uitersten. Hij speelde een ijzersterke wedstrijden tegen FC Kopenhagen op donderdag, werd vrijdag uitgenodigd voor Oranje, maar ging zondagmiddag flink in de fout. "'Ik weet ook niet hoe het kwam, het was een slecht moment. En dat is klote. Maar daarna moest ik toch door. Er waren nog zeventig minuten te spelen. Dat heb ik zo goed mogelijk geprobeerd." De titel is in één klap heel ver weg voor Ajax. "Als we spelen zoals vandaag kunnen we daar ook maar beter niet over praten. Het was onvoldoende. We staan heel wat punten achter, het wordt een heel lastige opgave."

Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner