19.03.2017 20:02

Groenendijk aangeslagen na harde nederlaag

ADO-trainer Alfons Groenendijk wist zondag tijdens de rust (3-0) van de kansloze uitwedstrijd tegen AZ (4-0) niet waar hij moest beginnen in zijn praatje voor de spelersgroep. "We begonnen dramatisch aan de wedstrijd. Na een kwartier leek de wedstrijd al gespeeld", verzuchtte de zichtbaar aangeslagen coach bij de NOS. "We kwamen overal te laat en gingen de duels niet aan. Er was geen coaching en er was geen team. De spelers hebben elkaar een beetje laten verzuipen."

Groenendijk nam zelf voor een deel de schuld op zich voor de Haagse wanprestatie. "Het leek erop alsof de spelers mijn tactiek niet begrepen. Dat reken ik dan mezelf aan. Maar als prof moet je altijd strijd leveren, elk duel willen winnen en elkaar helpen. Dat heb ik in deze wedstrijd bij ons niet gezien. Onbegrijpelijk, zeker gezien de situatie waarin we verkeren."

Met vijf punten uit de laatste drie duels overheerste even een goed gevoel in het Haagse kamp. "Maar in deze wedstrijd was het helemaal niks. Het was na de rust een soort martelgang naar het einde."

ANP

Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner