19.03.2017 20:57

Guardiola euforisch na spektaculaire remise

Manchester City en Liverpool legden zondagavond een spektakelstuk op de mat in het Etihad Stadium: 1-1. Voor City kwam de kraker in de Premier League na de uitschakeling in de Champions League, waardoor manager Pep Guardiola ontzettend trots was op de veerkracht van zijn ploeg.

"Dit is een van de mooiste dagen van mijn carrière als manager", begint Guardiola zijn lofzang tegenover Sky Sports. "Ik ben zo trots. Na de Champions League waren de afgelopen dagen heel verdrietig. Mensen praatten niet zoveel met elkaar. Liverpool had geen Europese wedstrijden en kon zich de hele week op dit duel voorbereiden. Met die situatie in het achterhoofd en hoe we speelden, tegen een topteam, betekent heel veel voor me. Daarom ben ik zo blij."

Liverpool kwam via een strafschop van James Milner op voorsprong, maar Sergio Agüero trok de stand gelijk. De wedstrijd kon vervolgens alle kanten op, maar een winnaar kwam er niet meer. "Wij creëerden meer kansen", is Guardiola van mening. "Ons probleem is dat we makkelijke ballen niet afmaken. We lieten teamgeest zien die we de eerste helft in Monaco niet lieten zien."

Aan de andere kant kan Liverpool-manager Jürgen Klopp leven met het gelijkspel in Manchester. "Een punt tegen Manchester City is voor elke ploeg in de wereld oké. Er waren een paar situaties waarbij we hun kwaliteiten niet goed verdedigden. Aan de andere kant konden we deze wedstrijd winnen, omdat we hun keeper (Willy Caballero, red.) dwongen tot uitstekende reddingen."

Na het openingsdoelpunt van Milner in de 51ste minuut had Liverpool de tegenstander op de pijnbank liggen, maar maakte het de wedstrijd niet af. "Tussen de vijftigste en zeventigste minuut hadden hadden we ze, maar beslisten we de wedstrijd niet. We lieten ze herstellen, waardoor ze terug konden komen in de wedstrijd. Zij verdienden het doelpunt, maar wij hadden meer kunnen scoren. Twee enorm gemotiveerde teams, die tot de laatste seconde voor de overwinning gingen."

Door het gelijkspel blijft Liverpool ongeslagen in de topwedstrijden. De gehele top zeven (Chelsea, Tottenham Hotspur, Manchester City, Manchester United, Arsenal en Everton) wist niet te winnen van The Reds. In de overige wedstrijden doet Liverpool het minder goed, aangezien het keihard moet knokken voor een Champions League-ticket. Virtueel is de ploeg met de vierde plaats nog veilig, maar als United de inhaalwedstrijden wint, gaat het over Liverpool heen op de ranglijst.

Overigens hadden Guardiola en Klopp het prima naar hun zin langs de lijn:

 

Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner