19.03.2017 21:25

Bosz stellig: "Titelrace is nog niet gelopen"

Excelsior komt vroeg in de wedstrijd op een verrassende 1-0 voorsprong tegen Ajax. Het is Mike van Duinen die een fout van Matthijs de Ligt afstraft. Het doelpunt komt uitendelijk op naam van Kenny Tete, die het laatste zetje gaf. (19-03-2017)
Excelsior komt vroeg in de wedstrijd op een verrassende 1-0 voorsprong tegen Ajax. Het is Mike van Duinen die een fout van Matthijs de Ligt afstraft. Het doelpunt komt uitendelijk op naam van Kenny Tete, die het laatste zetje gaf. (19-03-2017)

Na het puntenverlies van Ajax op bezoek bij SBV Excelsior (1-1), is de titel heel ver weg voor Ajax. De Amsterdammers speelden een slechte wedstrijd, maar trainer Peter Bosz wil niet naar excuses zoeken.

"Nee", is het stellige antwoord van Bosz als hem door de NOS wordt gevraagd of de titelrace voorbij is. "We hebben het onszelf niet gemakkelijker gemaakt, maar je vroeg of de titelrace is gespeeld. Nee dus." Ajax maakte op Woudestein geen aanspraak op de driepunter, terwijl de ploeg donderdagavond nog een wervelende wedstrijd speelde tegen FC Kopenhagen (2-0). Voor Bosz zijn er geen excuses. "Als ik zeg waar ik aan denk, klinkt het al snel als een excuus. Dus ik ga het niet zeggen. Ik denk niet dat het een kwestie is van verkeerde instelling. Iedereen was doordrongen van het feit dat we moesten winnen."

"Of het meespeelt dat we donderdag volle bak hebben gespeeld? Daar heb ik geen boodschap aan, ik vind dat je hier gewoon moet winnen. We waren, op alle fronten, niet goed genoeg en dan speel je een wedstrijd zoals je hebt gezien. Kwaliteit? Ook niet, je moet aan andere dingen denken." Op concrete aspecten wil Bosz niet aangaan, al hielp het kunstgrasveld niet mee. "Het veld speelt een rol, maar dat is ook alweer een excuus. Iedereen heeft het gezien, dan hoef ik het niet als een excuus te gebruiken."

Voor Excelsior was het punt zeer welkom in de strijd tegen degradatie. De Kralingers een punt boven de streep, maar hadden naarmate de wedstrijd vorderde hoop op de driepunter. "Vooraf teken je voor een verrassend punt, maar op basis van de wedstrijd pakken we met een beetje geluk de drie punten. Ik had deze week al het gevoel dat dit mogelijk was. Ajax speelde een geweldige wedstrijd tegen Kopenhagen, maar op zondag is het nog even wat anders op Woudestein", aldus trainer Mitchell van der Gaag.

Mike van Duinen, die de score opende, sluit zich aan bij de woorden van zijn trainer. "Een geweldig en verdiend punt. Dit punt is mooi, maar we hebben misschien wel te weinig gehad. Al klinkt dat raar", zegt de spits tegen VI. "Maar we hebben nog wat punten nodig. Na de interlandbreak volgt een week met PEC Zwolle, FC Utrecht en Sparta Rotterdam, dat wordt belangrijk. Maar als we zo doorgaan, gaan we ons handhaven."

Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner