19.03.2017 21:48

Van Overeem in de basis: "Kans is gekomen"

Joris van Overeem heeft net AZ op zeer fraaie wijze 3-0 voor gezet tegen ADO Den Haag. Hij viert zijn eigen feestje.
Joris van Overeem heeft net AZ op zeer fraaie wijze 3-0 voor gezet tegen ADO Den Haag. Hij viert zijn eigen feestje.

Joris van Overeem was zondagmiddag weer beslissend voor AZ vanuit een basisplaats. De middenvelder maakte tegen ADO Den Haag (4-0) een schitterend doelpunt en hij leverde een assist met de hak.

De 22-jarige Van Overeem was vorig seizoen nog een belangrijke pion bij AZ, toen hij maar één wedstrijd niet in actie. Dit seizoen is het echter helemaal anders. Trainer John van den Brom passeerde de smaakmaker geregeld, maar de laatste drie weken kon hij weer rekenen op een basisplaats. De kans kwam voor Van Overeem, die hij met beide handen heeft gepakt.

"Ik was een paar maanden geleden ver verwijderd van een basisplek. Ik ben hard blijven trainen en heb gewacht op mijn kans. En die is gekomen. Tegen Cambuur heb ik hem tijdens een invalbeurt gepakt", aldus Van Overeem tegen AZ TV. Sinds AZ in de halve finale van de beker SC Cambuur uitschakelde, kwam hij alle wedstrijden is actie.

Niet alleen voor Van Overeem kwam een goede wedstrijd als geroepen, ook AZ had het hard nodig. ADO werd met een overtuigende zege naar huis gestuurd, waardoor de Alkmaarders de tweede overwinning in negen wedstrijden konden bijschrijven. "We hebben er vandaag met z’n allen veel energie ingegooid. We hadden ook veel diepgang en beweging. Iedereen wilde de bal hebben. Dan is het makkelijk meevoetballen. Ik ben blij dat het er nu uit komt. Deze lijn moeten we richting de bekerfinale doortrekken."

Ook trainer John van de Brom was blij met de sterke wedstrijd van Van Overeem. "Joris heeft een moeilijke periode gehad, laten we daar niet omheen draaien. De laatste weken is hij gewoon goed. Hij speelde vandaag als valse rechtsbuiten. Ik heb fantastische dingen gezien, zeker ook van Joris. Die goal was echt genieten", aldus Van den Brom op de persconferentie. Van Overeem lobde de bal prachtig over doelman Robert Zwinkels. "Ik kreeg de bal, de aanname was goed. Ik heb één keer gekeken en dacht: ik ga voor de stift", aldus de doelpuntenmaker.

Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner