19.03.2017 22:15

Wijnaldum: "Rotterdam gaat ontploffen"

Georginio Wijnaldum speelde zondagmiddag de gehele wedstrijd tussen Manchester City en Liverpool, maar de ontwikkelingen op de Nederlandse velden waren hem niet ontgaan. Hij hoopt dat zijn oude club kampioen wordt.

Door de zege van Feyenoord bij sc Heerenveen (1-2) en het gelijke spel van achtervolger Ajax bij Excelsior (1-1), komt de titel voor Feyenoord weer een grote stap dichterbij. Wijnaldum, geboren Rotterdammer, hoopt dat zijn voormalige club het gaat redden. "Ik was er wel heel blij mee, vooral omdat Vilhena de winnende goal maakte. Ik hoop dat Feyenoord kampioen wordt, dat zou wel heel mooi zijn. Als je zolang geen kampioen bent geworden, dan snak je daarnaar. Als Feyenoord kampioen wordt, dan ontploft Rotterdam. Rotterdam is dan te klein voor de supporters."

Wijnaldum doorliep de gehele jeugdopleiding van Feyenoord, waarna hij in 2007 zijn debuut maakte in het eerste elftal. Na vijf seizoenen de clubkleuren van Feyenoord verdedigt te hebben, vertrok de middenvelder naar PSV. Hij werd aanvoerder in Eindhoven, won de titel en maakte de transfer naar de Premier League. Na 220 wedstrijden in de Eredivisie volgt hij zijn vaderlandse competitie nog altijd op de voet.

In Engeland speelt Wijnaldum elke week op het hoogste niveau onder manager Jürgen Klopp. De Duitse trainer vraagt veel inzet van zijn spelers. Ook tegen Manchester City (1-1) werd in een moordend tempo gespeeld. "Hoe hou ik me staande? Gewoon rennen. Je moet mentaal heel sterk zijn. Je ziet hoe snel het gaat, zeker omdat er veel balverlies werd geleden. Ik moet doen wat er van me gevraagd wordt en dat doe ik. Ik moet ook wel zeggen dat ik fit ben, daar zit het wel goed."

De Europese competities komen een week stil te liggen door het interlandvoetbal. Wijnaldum zal met Oranje in actie komen tegen Italië (oefenwedstrijd) en Bulgarije (WK-kwalificatie). "Ik heb er heel veel zin in. Dat heb ik altijd wel als ik naar het Nederlands elftal ga. Het is een tijdje geleden en ik ga nu weer even weg bij Liverpool, dat kan wel verfrissend zijn", besluit Wijnaldum tegenover Ziggo Sport.

 

Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner