19.03.2017 22:36

Barça blijft in titelrace na zege op Valencia

De opdracht was zondagavond duidelijk voor Barcelona: er moest gewonnen worden van Valencia. De Catalanen slaagden daar ook in, maar makkelijk ging het niet. Een tiental van Valencia moest wel buigen: 4-2.

Na de zege van koploper Real Madrid op Athletic Bilbao (1-2), moest achtervolger Barcelona ook winnen om in het spoor van de Koninklijke te blijven. De start was echter niet goed. Eliaquim Mangala kopte de bezoekers na een half uur spelen op voorsprong in Camp Nou. Barcelona wist echter weer snel orde op zaken te stellen. Luis Suárez reageerde goed op een ingooi van Neymar en maakte gelijk.

Vlak voor rust kende de wedstrijd nog enkele doldwaze minuten. Mangala kreeg een rode kaart voor het neerhalen van een doorgebroken speler en de bal ging op de stip. Lionel Messi faalde niet vanaf elf meter. Ook Valencia reageerde echter razendsnel en nog geen minuut later was het weer gelijk. Een mooie uitgespeelde aanval werd van dichtbij binnen geschoven door Munir.

Na rust moest Barcelona op jacht naar de zege tegen een tiental van Valencia. Messi schoot op aangeven van Mascherano de bevrijdende treffer tegen de touwen. Vlak voor tijd besliste André Gomes de wedstrijd op aangeven van Neymar, waardoor Barcelona in het spoor blijft van Real Madrid. De achterstand bedraagt twee punten, maar de koploper heeft ook nog een wedstrijd tegoed.