19.03.2017 22:42

AS Roma pakt tweede plaats na overwinning

In navolging van Juventus en Napoli heeft ook AS Roma in de 29e speelronde in de Serie A geen fout gemaakt. Het team van de Nederlandse middenvelder Kevin Strootman zette Sassuolo zondag met 3-1 aan de kant. Roma nam daardoor de tweede plaats weer over van Napoli, dat eerder op zondag met 2-3 bij Empoli won..

Gregoire Defrel bracht Sassuolo met een doelpunt in de negende minuut op voorsprong. Timo Letschert, oud-verdediger van FC Utrecht, had een basisplek bij de uitploeg maar werd in de rust (met een gele kaart op zak) gewisseld. Op dat moment leidde Roma al met 2-1 door treffers van Leandro Paredes en Mohamed Salah. Halverwege de tweede helft besliste Edin Džeko de wedstrijd door, op aangeven van Strootman, de 3-1 te maken. De zege was een opsteker voor Roma, dat donderdag in de achtste finales van de Europa League werd uitgeschakeld door Olympique Lyon.

Roma heeft 65 punten en Napoli 63. Koploper Juventus, met 0-1 te sterk voor Sampdoria, heeft 73 punten