20.03.2017 10:05

Mourinho: "Liever winst Europa League"

Trainer José Mourinho wint dit seizoen liever de Europa League dan dat hij met Mancester United in de top vier eindigt van de Premier League.

"Als ik mag kiezen, dan liever de Europa League dan een plek bij de beste vier. Het levert ons in beide gevallen een plek op in de Champions League voor volgend seizoen, maar de Europa League winnen is prestige, dat is een trofee", aldus de 54-jarige Portugees.

Het is een opvallende uitspraak van de Portugese trainer. De Europa League wordt in Engeland vaak gezien als het lelijke eendje van het Europees voetbal. In de laatste vijftien jaar won slechts éénmaal een Engelse club de Europa League. In het seizoen 2012/2013 was het Chelsea die Benfica in de finale versloeg en de prijs opeiste.

Manchester is naar de vijfde plek in de Premier League gestegen, maar ligt nog altijd vier punten achter nummer vier Liverpool. "Natuurlijk zullen we ons best doen om ook top vier te eindigen, maar Chelsea, Tottenham, Liverpool, Arsenal en Manchester City zijn uitgespeeld in Europa. Zij hebben slechts één wedstrijd per week en zijn dus licht in het voordeel."

United treft Anderlecht in de kwartfinales van de Europa League.

ANP/voetbal.com

Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner