20.03.2017 09:10

Van Hanegem gelooft: "Beslissing is gevallen"

Willem van Hanegem is er na dit weekend van overtuigd dat Feyenoord het kampioenschap zal binnen halen. De columnist had veel twijfels over Feyenoord dit seizoen, maar gelooft nu dat Feyenoord de voorsprong van zes punten niet meer uit handen geeft.

"Feyenoord geeft deze enorme voorsprong niet meer weg, de beslissing is gevallen", is de oud-speler van Feyenoord duidelijk in zijn wekelijkse column van het Algemeen Dagblad. Vorige week voorspelde hij de Feyenoord-supporters nog zware maanden, maar na het gelijkspel van Ajax tegen Excelsior (1-1) en de knappe winst van Feyenoord op sc Heerenveen (1-2) is de voorsprong van de Rotterdammers zes punten. En dat moet meer dan voldoende zijn volgens de Kromme.

"Waar blijf je dan met het argument dat Feyenoord beter zou moeten voetballen, hoor ik de mensen denken. Dat vind ik nog steeds hoor, maar in Nederland zijn er blijkbaar niet zoveel ploegen die matig voetbal afstraffen."

Bij de Feyenoord-supporters was Miquel Nelom de gebeten hond. De linksback speelde in de eerste helft matig en was de veroorzaker van de penalty. Van Hanegem neemt het op voor de vervanger van de geblesseerde Terence Kongolo. "Ik praat niets goed hoor, maar als Feyenoord slecht speelt, moet je niet opeens allemaal naar Nelom wijzen. Waar was Eric Botteghin dan voor rust? En Dirk Kuyt als rechterspits? En Steven Berghuis en Jan-Arie Van der Heijden?"

Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner