20.03.2017 11:16

Lacazette al tien keer trefzeker van elfmeter

In de grootste Europese competities heeft geen enkele speler zo vaak gescoord vanaf elfmeter als Alexandre Lacazette. De Franse spits wist van zijn elf penalty's er tien in te schieten. Hij wordt gevolgd door Edinson Cavani (7), Fabinho (7) en James Milner (7).

Alexandre Lacazette
Al tien keer was Lacazette trefzeker dit seizoen vanaf de penaltystip in de Ligue 1. Geen enkele andere speler in de vijf grootste Europese competities scoorde zo vaak uit een strafschop als de Fransman. Toch behaalt de spits geen 100% score. Op 18 december 2016 miste hij een pingel in de competitie tegen AS Monaco.

Edinson Cavani
Lacazette heeft wellicht de meeste penalty's gescoord dit seizoen, hij mag zich niet de topscorer van de Ligue 1 noemen. Dat is Edison Cavani met 27 doelpunten, waarvan zeven penalty's. Dat betekent een 100% score dit seizoen voor de spits van Paris Saint-Germain, die in zijn totale carrière slechts negen penalty's heeft gemist. 

Fabinho
En de derde speler in deze lijst speelt wederom in de Ligue 1. Fabinho miste in zijn carrière nog geen penalty. Dit seizoen was de speler van AS Monaco al zevenmaal trefzeker vanaf de penaltystip. Met één velddoelpunt komt de middenvelder op acht treffers dit seizoen in de Franse competitie.

James Milner
In Engeland heeft niemand anders zoveel penalty’s gescoord dit seizoen als James Milner. De speler van Liverpool was zevenmaal trefzeker vanaf elf meter. Het zijn ook direct de enige treffers van Milner dit seizoen. Zijn laatst gescoorde pingel was zondag. In de topper tegen Manchester City bracht hij zijn ploeg na ruim vijftig minuten spelen op voorsprong. Het was niet genoeg voor de drie punten. Kun Agüero bezorgde Manchester City een punt. Ondanks dat Milner nog nooit een penalty heeft gemist voor Liverpool durfde zijn trainer Jurgen Klopp tegen Manchester City niet te kijken.

 

Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner