20.03.2017 12:30

Van Overeem uitblinker tegen ADO Den Haag

Van Overeem
Van Overeem

Joris van Overeem is bezig aan een moeizaam seizoen. De middenvelder moest dit seizoen vaak genoegen nemen met een reserverol. Hij uitte zijn onvrede, maar liet de laatste weken zijn voeten spreken. Hij knokte zich terug in de basis en tegen ADO Den Haag was hij de beste speler van het veld. Van Overeem is onze Speler van de Week.

De wedstrijd tussen AZ en ADO Den Haag was ruim een half uur onderweg toen Van Overeem een steekbal van Stijn Wuytens kreeg. De middenvelder zag doelman Robert Zwinkels voor zijn doel staan en met een subtiel stiftje stuurde hij de bal over de lange goalie heen. Het was de mooiste doelpunt van de middag voor AZ, die tegen laagvlieger ADO Den Haag vooral het publiek vermaakte.

"Ik kreeg de bal, de aanname was goed. Ik heb één keer gekeken en dacht: ik ga voor de stift", was het commentaar van de doelpuntenmaker na afloop. Niet alleen met zijn doelpunt viel Van Overeem op. De oud-speler van FC Dordrecht was bij vele AZ- aanvallen betrokken. Zo gaf hij bij de 4-0 de assist met een hakbal op Fred Friday.

De middenvelder speelde tegen ADO Den Haag zijn 75e wedstrijd in het AZ-shirt. Van Overeem had dit aantal gespeelde wedstrijd waarschijnlijk eerder willen halen. Waar hij vorig seizoen nog 31 keer in de basis stond, moest hij dit seizoen vaak op de reservebank plaatsnemen. Bij de start van de competitie kon hij nog rekenen op een basisplaats, maar door de slechte prestaties van AZ belandde hij op de bank.

"Natuurlijk heb ik dit seizoen ook mindere wedstrijden gespeeld, net als de rest van het team. Maar op basis van mijn goede prestaties van afgelopen seizoen had ik op meer krediet gerekend. Ik hoor gewoon te spelen", was de middenvelder in oktober in gesprek met De Telegraaf het duidelijk niet eens met zijn reserverol.

Tegen Excelsior kreeg Van Overeem weer een basisplaats. En behield dat vertrouwen van trainer John van den Brom tegen Feyenoord en ADO Den Haag. De trainer is blij met de huidige vorm van zijn speler: "Joris heeft een moeilijke periode gehad, laten we daar niet omheen draaien. De laatste weken is hij gewoon goed. Hij speelde vandaag als valse rechtsbuiten. Ik heb fantastische dingen gezien, zeker ook van Joris. Die goal was echt genieten."

Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner