20.03.2017 13:30

'PEC praat met tweetal over opvolging Jans'

PEC Zwolle is met twee kandidaten in gesprek om aan het einde van het seizoen Ron Jans op te volgen als trainer van PEC Zwolle. Jans gaf onlangs aan te stoppen als trainer van de Zwollenaren en wordt hoofddocent voor de cursus Coach Betaald Voetbal bij de KNVB.

Volgens De Telegraaf heeft PEC Zwolle inmiddels gesprekken gevoerd met John van 't Schip en Dennis Haar over de mogelijke opvolging van Jans. Haar fungeert momenteel bij AZ Alkmaar als assistent-trainer van John van den Brom, terwijl Van 't Schip op dit moment zonder club zit. Haar heeft een aflopende verbintenis in Alkmaar, maar kan bijtekenen. 

Van 't Schip was de afgelopen jaren werkzaam in Australië en Mexico. In januari besloot hij echter vanwege privéomstandigheden om op te stappen bij Melbourne City FC. In 2012 was hij een aantal maanden trainer van het Mexicaanse Deportivo Guadalajara, terwijl hij in het verleden ook fungeerde als assistent-trainer bij Ajax.

PEC Zwolle overweegt volgens De Telegraaf ook om assistent-trainer Gert Peter de Gunst door te schuiven, terwijl ook Robert Molenaar (FC Volendam) en Marinus Dijkhuizen (clubloos) in beeld zijn.

Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner