20.03.2017 14:32

Mourinho hoopt op meer betrokkenheid Ferguson

Sir Alex Ferguson vertrok in 2013 als trainer van Manchester United en sindsdien hield de Schot zich afzijdig, maar Manchester United-trainer José Mourinho hoopt Ferguson juist meer bij het eerste elftal te betrekken.

"Aan het einde van de wedstrijden, als hij, Sir Bobby Charlton en de clubleiding naar de catacomben komen, dan is hij vaak de enige die zich niet in de kleedkamer begeeft. Ik heb tegen hem gezegd dat hij juist welkom is bij de ploeg, hij moet begrijpen dat iemand met zijn achtergrond altijd welkom is. Hij heeft zoveel voor deze club gedaan, het is juist gek als hij afstand neemt."

Ferguson was in het verleden één van de weinige trainers waar Mourinho geen ruzie mee maakte. "We hebben nog steeds een goede band", vervolgt Mourinho tegenover de Portugese televisiezender SIC. "We hebben altijd contact gehad via SMS en sturen elkaar verjaardags -en Kerstkaarten", aldus Mourinho, die ook van mening is dat Ferguson welkom is in de privétrein van Manchester United. "Hij wil altijd op eigen houtje reizen. Wij gingen met een privétrein naar Londen en Sir Alex wilde per se met de auto, dat slaat eigenlijk nergens op."

Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner