21.03.2017 09:16

KNVB werkt mee aan natuurgras bij Roda JC

Abdul Ajagun krijgt de bal op de volley en schiet de bal artistiek richting het doel van FC Groningen-doelman Sergio Padt. (12-03-2017)
Abdul Ajagun krijgt de bal op de volley en schiet de bal artistiek richting het doel van FC Groningen-doelman Sergio Padt. (12-03-2017)

Roda JC Kerkrade wil aankomend seizoen het kunstgrasveld in het Parkstad Limburg Stadion vervangen, maar was bang dat het niet genoeg tijd zou hebben om natuurgras te laten plaatsen. De KNVB werkt echter mee aan een oplossing.

Roda JC is het stadion tot 30 juli kwijt aan het Wereld Muziek Concours, terwijl de competitie begin augustus zal starten. Roda JC heeft de KNVB gevraagd om eerst een uitwedstrijd te spelen, dat verzoek heeft de KNVB gehonoreerd. "Dat moet ons net genoeg tijd geven", aldus Wim Collard, algemeen directeur van Roda JC, tegenover Voetbal International.

De club uit Kerkrade gaat over op een hybride mat, waarbij het veld bestaat uit negentig procent natuurgras en tien procent kunstvezels. Roda JC loopt daarmee wel tegen een aantal problemen aan. "We kunnen straks niet meer in eigen stadion trainen. Dat zou een terugkeer betekenen naar Kaalheide, maar ook daar is een stevige renovatie aan de orde. En dan is er nog het financieringsplaatje, dat besproken zal moeten worden door gemeente, club en investeerder."

Aleksei Korotaev, de investeerder van Roda JC, liet al weten af te willen van het kunstgrasveld in het Parkstad Limburg Stadion. "Maar het is te kort door de bocht om te stellen dat hij een nieuw veld dan ook wel even zal betalen", vervolgt de algemeen directeur. "Onze wens is duidelijk, ook met het oog op toekomstige KNVB-richtlijnen. Nu zoeken we naar oplossingen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner