21.03.2017 12:30

TvdW: Sparta levert de meeste spelers

Elke week becijferen Voetbal.com, De Telegraaf, Voetbal International en het Algemeen Dagblad de spelers van de Eredivisie. Op basis van deze verzamelde cijfers komen wij met een Team van de Week. Het gemiddelde cijfer per speler staat vermeld in de spelersranking, waarbij we aan het eind van het seizoen de balans opmaken.

Sparta mag toch, zo dicht tegen het einde van de competitie, als één van de grootste verrassingen van het seizoen genoemd worden. De Rotterdamse formatie van Alex Pastoor wist ook afgelopen weekend weer te imponeren, toen Heracles Almelo op bezoek kwam. De Rotterdammers wisten zaterdagavond afgetekend met 3-1 te winnen.

Door die goede prestatie en de overwinning zitten er maar liefst vier spelers van Sparta in het Team van de Week van speelronde 27. Martin Pušić, de aanvaller die twee keer scoorde staat samen met Loris Brogno in de voorste linie. Pušić krijgt een 7.25, Brogno een 7.5. Ook in de verdedigende linies zijn de Rotterdammers vertegenwoordigd. Michel Breuer krijgt met een 6.75 een plekje in de defensie, terwijl doelman Roy Kortsmit een 7.25 krijgt.

Ajax en PSV ontbreken

Het kwam niet vaak voor dit seizoen. Ajax en PSV die geen spelers leveren aan het Team van de Week. PSV won weliswaar van Vitesse, maar geen enkele speler wist dusdanig te imponeren dat het Team van de Week werd gehaald. Ajax stelde teleur tegen Excelsior en kwam in Rotterdam niet verder dan een gelijkspel (1-1). Feyenoord speelde wel goed en daarom is Rick Karsdorp wel van de partij. De back krijgt een 7.13.

FC Utrecht en AZ Alkmaar leveren dit weekend twee spelers. Joris van Overeem en Dabney dos Santos zijn dit seizoen geen vaste waarde in het elftal van John van den Brom, maar begonnen tegen ADO Den Haag wel in de basis en dat betaalde zich uit. Dos Santos maakte zowel de eerste als de tweede treffer. Van Overeem maakte de 3-0 en gaf de assist bij de 4-0 van Fred Friday.

Utrecht won met ruime cijfers van NEC. In Nijmegen won de ploeg van Erik ten Hag met 0-3. Sofyan Amrabat en Yassin Ayoub speelden prima en krijgen daarom een plekje in het Team van de Week. Amrabat gaf de assist bij de treffer van Ayoub. Zakaria Labyad en Sébastian Haller zaten dicht tegen een plekje aan in deze selectie, maar redde het net niet.

Tot slot nog twee spelers die we niet hebben genoemd: Fredrik Jensen en Django Warmerdam. Jensen scoorde namens FC Twente tweemaal in het uitduel met Roda JC en scoort gemiddeld een 7.13. Warmerdam won met PEC Zwolle de IJsselderby van Go Ahead Eagles en de vleugelverdediger maakte de belangrijke 2-1 voor de Zwollenaren in het duel dat uiteindelijk in 3-1 eindigde voor PEC Zwolle.

Door: Thomas Mulder

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner