21.03.2017 13:13

KVC Westerlo beklaagt zich: "Mogelijk fraude"

Marco Friedl (Mitte) darf sich Hoffnungen auf einen Einsatz bei den Bayern machen
Marco Friedl (Mitte) darf sich Hoffnungen auf einen Einsatz bei den Bayern machen

De Belgische voetbalclub Westerlo heeft in Brussel een officiële strafklacht ingediend naar aanleiding van mogelijke wedstrijdvervalsing tijdens de wedstrijd Kortrijk - Moeskroen. De club hoopt zo alsnog in de Belgische eerste klasse A te blijven.

"Na alle berichten in de media over mogelijke fraude zijn we tot dit besluit gekomen", zei de adviseur van Westerlo dinsdag. "We voelden ons verplicht, ook door de druk die onze supporters uitoefenen, om actie te ondernemen." Door twee overwinningen op de laatste twee speeldagen tegen Standard Luik en Kortrijk wist Moeskroen zich net te handhaven in de hoogste klasse.

De laatste overwinning zou niet helemaal eerlijk zijn gegaan. Kortrijk kreeg vorige week al bezoek van onderzoekers voor een informeel gesprek. Westerlo heeft in afwachting van het onderzoek, het eindklassement onder voorbehoud goedgekeurd. Moeskroen en Westerlo worden voorlopig allebei uitbetaald voor de zestiende plaats. De opbrengst van de vijftiende plaats wordt voorlopig geparkeerd.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner