21.03.2017 16:33

Minuten voor Braafheid en Ruiter in oefenduel

Marco Friedl (Mitte) darf sich Hoffnungen auf einen Einsatz bei den Bayern machen

Edson Braafheid en Robbin Ruiter hebben dinsdagmiddag weer minuten gemaakt voor FC Utrecht. In een oefenwedstrijd tegen NAC Breda stond doelman Ruiter in de basis en verdediger Braafheid speelde de tweede helft.

Door doelpunten van Nick Venema voor de Domclub en Cyriel Dessers voor de Bredase club eindigde het vriendschappelijke duel in 1-1. Ruiter stond sinds november langs de kant vanwege een sleutelbeenbreuk, die hij opliep in de wedstrijd tegen PSV. Braafheid scheurde op de vierde speeldag van de eredivisie tegen Vitesse zijn achillespees af.

De vervanger van Ruiter, David Jensen, deed het goed en de verwachting is dan ook dat de 29-jarige Ruiter in de zomer vertrekt wanneer hij transfervrij is.