22.03.2017 09:09

Verbeek velt hard oordeel over Ødegaard

Martin Ødegaard verlaat teleurgesteld het veld van de Grolsch Veste na de 1-0 nederlaag van sc Heerenveen tegen FC Twente. (18-02-2017)
Martin Ødegaard verlaat teleurgesteld het veld van de Grolsch Veste na de 1-0 nederlaag van sc Heerenveen tegen FC Twente. (18-02-2017)

Het tijdelijke verblijf van Martin Ødegaard is nog geen onverdeeld succes. De van Real Madrid gehuurde tiener heeft in zijn eerste maanden in Heerenveen geen verpletterende indruk gemaakt en bleef het afgelopen weekend tegen Feyenoord (1-2) zelfs negentig minuten op de bank. Gertjan Verbeek meent dat de achttienjarige middenvelder veel moet leren.

Verbeek, oud-trainer van sc Heerenveen en tegenwoordig werkzaam bij VfL Bochum, zegt tegenover het Algemeen Dagblad dat Ødegaard het gemis van Stijn Schaars niet kan opvangen. "Dat lost één zo'n jongen niet op. Juist nu komt het aan op zijn wilskracht. Ik hoop voor die jongen dat hij Real Madrid uit zijn hoofd heeft gezet. Simpelweg omdat als je bij Heerenveen uitblinkt, je nog niet klaar bent voor het Santiago Bernabéu", aldus Verbeek.

Oud-voetballer André Bergdølmo oordeelt minder hard dan Verbeek en is blij dat Ødegaard minder in de belangstelling staat dan voorheen. "Er staat wel erg veel druk op hem. Heerenveen is misschien wel de eerste club waar hij écht iets leert. Bij Strømsgodset stond het hele elftal in het teken van Ødegaard. Negen voetballers die voor hém werkten. In het tweede elftal van Real Madrid was de verdeling al iets beter, maar nu bij Heerenveen leert hij pas echt wat het is om prof te zijn."

Ødegaard kwam tot nu toe tien keer in actie voor de Friese club. Waar Heerenveen voor de winterstop goed presteerde, vallen de prestaties sinds de komst van de talentvolle Noor tegen. Heerenveen won slechts twee van de tien wedstrijden waarin Ødegaard in actie kwam. De middenvelder scoorde nog niet voor de club waar hij tot medio 2018 op huurbasis speelt, maar was wel goed voor twee assists.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner