22.03.2017 09:54

De Koning tweede trainer die moet vertrekken

Hans de Koning ziet dat zijn Go Ahead Eagles het tij niet meer kan doen keren tegen PEC Zwolle. Zijn team gaat in de IJsselderby met 1-3 onderuit. (19-03-2017)
Hans de Koning ziet dat zijn Go Ahead Eagles het tij niet meer kan doen keren tegen PEC Zwolle. Zijn team gaat in de IJsselderby met 1-3 onderuit. (19-03-2017)

Go Ahead Eagles neemt per direct afscheid van Hans de Koning, die vanwege de tegenvallende sportieve prestaties op straat wordt gezet. De hekkensluiter van de Eredivisie neemt als tweede club dit seizoen vroegtijdig afscheid van zijn trainer. Eerder werd Željko Petrović ontslagen bij ADO Den Haag.

De club uit Deventer hoopt een schokeffect te creëren met het ontslag van De Koning, die er niet in is geslaagd om de negatieve spiraal te doorbreken. Go Ahead Eagles is met nog zeven speelrondes te gaan de nummer laatst van de competitie en zal alle zeilen moeten bijzetten om (directe) degradatie te vermijden. "Als club zijn we dan ook van mening dat dit besluit, hoe moeilijk ook, de kansen op directe of indirecte handhaving vergroot", zegt technisch manager Dennis Bekking op de clubwebsite.

Het wordt een hels karwei voor Go Ahead Eagles om degradatie te voorkomen. De club zal de komende weken de nodige punten moeten binnenharken, maar heeft wel een zwaar programma. Zo moet de club uit Deventer nog op bezoek bij Feyenoord en Ajax. Harry Decheiver en Michel Boerebach nemen voorlopig de honneurs waar, maar Go Ahead is van plan om nog een opvolger voor De Koning aan te stellen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner