22.03.2017 11:12

Ruiter maakt rentree: "Blessure was niet niks"

Robbin Ruiter tijdens de competitiewedstrijd FC Utrecht - Feyenoord. (27-11-2016)
Robbin Ruiter tijdens de competitiewedstrijd FC Utrecht - Feyenoord. (27-11-2016)

Na bijna vier maanden maakte Robbin Ruiter dinsdag in een oefenwedstrijd tegen NAC Breda (1-1) zijn langverwachte rentree voor FC Utrecht. De doelman stond de laatste tijd aan de kant met een sleutelbeenbreuk. Ruiter hield ook een hersenschudding over aan de zware botsing met Feyenoord-spits Nicolai Jørgensen.

In gesprek met De Telegraaf blikt Ruiter terug op de dag dat hij in botsing kwam met Jørgensen. "Het werd zwart en ik ben drie minuten buiten bewustzijn geweest. Pas in het ziekenhuis kwam ik pas echt weer bij mijn positieven. Dat was tweeënhalf uur later. Daarna heb ik een moeilijke tijd gehad. Ik kon geen licht en geluid verdragen, helemaal niks. En ik had mijn sleutelbeen gebroken. Dat is voor een keeper een heel vervelende blessure."

Ruiter is al jaren een belangrijke kracht onder de lat bij FC Utrecht, maar sinds Ruben Jenssen op goal staat hebben de Domstedelingen de weg naar boven ingezet. De Utrechters krijgen gemiddeld minder goals tegen, pakken meer punten en zijn sinds de blessure van Ruiter van de zevende naar de vierde plaats gestegen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner