22.03.2017 12:15

Ten Hag zag heilige vuur branden bij Labyad

Trainer Erik ten Hag is meer dan tevreden met de wijze waarop Zakaria Labyad zich manifesteert bij FC Utrecht. De middenvelder werd een paar maanden geleden gecontracteerd door de Domstedelingen en mocht tegen NEC (0-3) voor de eerste keer in de basis starten.

Ten Hag herinnert zich het kennismakingsgesprek met Labyad goed. "Wat je dan doet, is met zo'n jongen praten, hem in de ogen aankijken en ontdekken of het heilige vuur nog brandt. Dat is het allerbelangrijkste. En als dat er is, maak je samen een plan en ga je aan de slag", aldus de trainer, die een positief gevoel overhield aan de kennismaking.

Labyad moest zich eerst tevreden stellen met korte invalbeurten, maar lijkt zich in het team van Ten Hag te hebben geknokt. Het afgelopen weekend maakte Labyad tegen NEC zijn eerste goal in Utrechtse dienst. "Nu is hij dusdanig opgetraind dat hij meekan op het niveau van de Eredivisie. Kun je nagaan over een paar maanden. En deze speler voetbalt bij FC Utrecht. Dát is nou scouting, dat is geweldig", besluit Ten Hag tegenover Voetbal International.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner