22.03.2017 14:02

Mahi: "Dat is FC Groningen onwaardig"

Matthijs de Ligt (r.) wint een duel van Mimoun Mahi (l.) en voorkomt daarmee een gevaarlijke Groningse aanval.
Matthijs de Ligt (r.) wint een duel van Mimoun Mahi (l.) en voorkomt daarmee een gevaarlijke Groningse aanval.

Mimoun Mahi baalt van de huidige vorm van FC Groningen. De Groningers wisten inmiddels negen wedstrijden op rij niet te winnen, waardoor het voor FC Groningen lastig wordt om de play-offs om Europees voetbal te halen.

Afgelopen weekend werd er tegen Willem II (1-1) opnieuw niet gewonnen. "Dat we al zo lang niet hebben gewonnen, is natuurlijk schandalig. De laatste overwinning van FC Groningen dateert van 14 januari toen Heracles Almelo met 4-1 werd verslagen. "Dat is FC Groningen onwaardig. Ik sta zelf ook al vier wedstrijden droog, daar word je als aanvaller niet vrolijk van. Het is raar, onwerkelijk. Op trainingen schiet ik alles erin. Het enige dat ik kan doen is rustig blijven en de focus houden. Dan blijven de kansen wel komen en moet ik ervoor zorgen dat de ballen er weer in gaan", aldus Mahi.

"Als we de play-offs niet halen, hebben we gewoon een slecht seizoen", vervolgt de aanvaller tegenover Voetbal International. "Zo simpel is dat. Dit is topsport. Wie daarvoor dan schuldig is? Daar zijn we allemaal verantwoordelijk voor. Maar bij FC Groningen hebben we ervaring met een goede eindsprint. Nog zeven finales, vijf keer winnen en wij gaan de play-offs in. Dat weet ik zeker."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner