22.03.2017 14:35

'Geen contractverlenging voor Huntelaar'

De kans is groot dat Klaas-Jan Huntelaar bezig is aan zijn laatste maanden bij FC Schalke 04. De Nederlandse spits heeft een aflopende verbintenis in Duitsland en een nieuw contract lijkt er niet in te zitten.

Volgens Bild heeft Huntelaar een clausule in zijn contract staan, daarmee kan hij contractverlenging afdwingen. Het Duitse medium weet echter dat de clausule niet langer haalbaar is. De Nederlander had tijdens de helft van de wedstrijden van Schalke 04 binnen de lijnen moeten komen, maar mede door blessureleed is dat niet gelukt. In totaal staat Huntelaar nu op vijftien wedstrijden, waardoor de helft niet langer haalbaar is.

Zijn aanstaande vertrek bij Schalke 04 zet de deur naar Ajax wagenwijd open. De 33-jarige spits, die in augustus de 34 aantikt, heeft altijd laten weten zijn carrière graag af te willen sluiten in Nederland. Of Ajax zit te wachten op de terugkeer van Huntelaar is onduidelijk. De Amsterdammers hebben momenteel de jonge Kasper Dolberg in de spits staan en de Deen heeft de afgelopen maanden een flinke ontwikkeling doorgemaakt.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner