22.03.2017 14:49

Fischer: "Dit is natuurlijk geen leuke dag"

Frustratie bij Sander Fischer tijdens het competitieduel Go Ahead Eagles - PEC Zwolle (19-03-2017).
Frustratie bij Sander Fischer tijdens het competitieduel Go Ahead Eagles - PEC Zwolle (19-03-2017).

Go Ahead Eagles-trainer Hans de Koning werd woensdag door zijn club op straat gezet en Sander Fischer baalt van het gedwongen vertrek, al weet de verdediger inmiddels hoe de voetballerij in elkaar steekt.

"We staan op de laatste plaats en ik weet hoe de voetballerij werkt, dus ik weet ook dat zoiets altijd kan gebeuren", doelt Fischer tegenover RTV Oost op het ontslag van De Koning. "Maar dit is natuurlijk geen leuke dag. Dit is een klap voor de trainer en voor ons. Uiteindelijk zijn wij hier ook verantwoordelijk voor. Als we zes punten meer hadden gehad en drie plaatsen hoger hadden gestaan, dan was dit waarschijnlijk niet gebeurd. Dit mogen we onszelf ook aanrekenen."

"Er moet iets veranderen", aldus Fischer, die desondanks vertrouwen bleef houden in De Koning. "We hadden absoluut het gevoel dat we het nog zouden kunnen redden met deze trainer, maar we moeten nu door. Onze laatste wedstrijd tegen PEC was niet goed, maar verder vind ik dat we in de tweede seizoenshelft goed spel hebben laten zien. Dat neemt niet weg dat we te weinig punten hebben, maar wij hebben er absoluut vertrouwen in dat we beter zijn dan de plek waar we nu staan."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner