22.03.2017 16:51

Vitesse komt er nog niet uit met Chinese spits

Yuning Zhang komt in beweging tijdens het competitieduel Vitesse - FC Twente (15-01-2017).
Yuning Zhang komt in beweging tijdens het competitieduel Vitesse - FC Twente (15-01-2017).

Vitesse is al enige tijd bezig om Yuning Zhang een nieuw contract voor te schotelen, maar de onderhandelingen verlopen moeizaam. De twintigjarige spits heeft een aflopende verbintenis in Arnhem.

De Arnhemmers zijn bezig om Zhang een contract voor drie seizoenen te laten ondertekenen. "En dat neemt tijd in beslag", aldus Joost de Wit, algemeen directeur van Vitesse, tegenover De Gelderlander. Vitesse nam Zhang in de zomer van 2015 over van het Chinese Hangzhou Greentown, maar de jongeling wist in Arnhem nog geen vaste basisplaats te veroveren.

In Nederland heeft Zhang geen grote naam, maar in Azië is dat een ander geval. "In China wil iedereen alles van hem weten", laat de zaakwaarnemer van Zhang weten. "Maar de Eredivisie is in Azië een kleine afzetmarkt. Voor Yuning is voetballen in Duitsland of Engeland marketingtechnisch en in sponsoring gewoon veel beter."

De Chinees speelde tot dusver 24 officiële wedstrijden in het shirt van Vitesse, daarin wist hij vier keer te scoren. Ook speelde hij negen competitiewedstrijden namens Jong Vitesse in de Tweede Divisie, daar wist hij één keer het net te vinden.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner