23.03.2017 09:00

Kuwas debuteert bij Curaçao met gelijkspel

Curaçao, met Brandley Kuwas in de basis, was in de nacht van woensdag op donderdag hard op weg om El Salvador tijdens een oefenwedstrijd in Willemstad te verslaan, maar diep in de blessuretijd eindigde het toch in een gelijkspel.

Felitciano Zschusschen, die inmiddels zijn wedstrijden speelt voor het Duitse 1. FC Saarbrücken, had Curaçao zestien minuten voor het einde op voorsprong gezet, waardoor de ploeg van bondscoach Remko Bicentini af leek te stevenen op een overwinning. Diep in de blessuretijd ging het echter toch mis voor de thuisploeg, want Rodolfo Zelaya bracht El Salvador op gelijke hoogte.

De oefenwedstrijd tegen El Salvador was een goede test voor Curaçao, want aankomende zomer neemt Curaçao het opnieuw op tegen El Salvador. Het land uit Midden-Amerika is net als Curaçao ingedeeld in Groep C van de Gold Cup, die zal worden afgewerkt in de Verenigde Staten. Ook Jamaica en Mexico maken deel uit van Groep C. In 2015 was El Salvador overigens verantwoordelijk voor uitschakeling op weg naar het WK in 2018. El Salvador won twee keer met 1-0, waardoor Curaçao niet actief zal zijn op het WK in Rusland.

Kuwas, die een aantal maanden geleden nog in beeld was bij het Nederlands elftal, kreeg 86 minuten speeltijd van bondscoach Remko Bicentini. Vier minuten voor tijd werd hij namelijk vervangen door Ashar Bernardus. Aangezien het een vriendschappelijke wedstrijd betreft kan Kuwas in de toekomst nog overstappen op Oranje.