23.03.2017 11:48

Wijnaldum: "Moeten winnen van Bulgarije"

Georginio Wijnaldum (r.) en Michel Vorm (l.) begeven zich richting het trainingsveld voor een training met Oranje (21-03-2017).
Georginio Wijnaldum (r.) en Michel Vorm (l.) begeven zich richting het trainingsveld voor een training met Oranje (21-03-2017).

Georginio Wijnaldum weet dat het Nederlands elftal geen ruimte heeft om punten te verspelen en dus wil de middenvelder van Liverpool aankomend weekend per se winnen van Bulgarije.

Oranje heeft na vier WK-kwalificatiewedstrijden zeven punten. Frankrijk staat bovenaan met tien punten. Zweden (zeven) en Bulgarije (zes) zullen waarschijnlijk met Oranje moeten strijden om de tweede plaats in de groep. "Daarbij is er geen ruimte voor ego's", vertelt de oud-speler van Feyenoord en PSV aan de NOS. "We moeten winnen van Bulgarije, er zijn geen excuses. Het WK halen, dat is het belangrijkste."

Afgelopen zomer maakte Wijnaldum een mooie transfer naar Liverpool. De middenvelder merkt dat hij meer waardering krijgt. "Liverpool, dat klinkt anders voor de mensen. Dat heb ik wel gemerkt. Maar ik ben nog dezelfde speler. Natuurlijk heb ik wel stappen gemaakt, maar het is niet zo dat ik hier binnenkom met de gedachte dat ik gestegen ben in de hiërarchie. Daar denk ik ook niet eens aan. Ik ben hier om succes te boeken met het team."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner