23.03.2017 12:22

Debutant Knoester: "Kippenvelmoment"

Mats Knoester (r.) vecht een duel uit met Joël Thomas (l.) tijdens het benefietduel Feyenoord - FC Dordrecht (22-03-2017).
Mats Knoester (r.) vecht een duel uit met Joël Thomas (l.) tijdens het benefietduel Feyenoord - FC Dordrecht (22-03-2017).

Mats Knoester maakte woensdagavond zijn officieuze debuut in de hoofdmacht van Feyenoord tijdens het benefietduel met FC Dordrecht (2-0 overwinning). De jonge verdediger stond negentig minuten op het veld, maar Knoester zal vooral terugdenken aan het moment na de wedstrijd. 

De verdediger hoorde maandag dat hij ging debuteren en was flink nerveus voor de oefenwedstrijd tegen FC Dordrecht. "Daarvoor had ik natuurlijk een behoorlijke spanning, dat is logisch, maar na de wedstrijd, als je dan zo'n rondje loopt: dat is een kippenvelmoment", vertelt Knoester aan RTV Rijnmond.

De jongeling genoot overigens ook van de negentig minuten op het veld in een goed gevulde De Kuip. "Dat was natuurlijk hartstikke mooi. Daar wacht je al hartstikke lang op en op dat moment... Dat is fantastisch. Je hebt altijd puntjes die je beter kunt doen, maar het is altijd lekker als je de nul houdt. Voor mijn ervaring is dit goed en daar ben ik heel erg blij mee", aldus Knoester, die weet dat hij aan de bak moet om definitief aan te haken bij de Feyenoord-selectie. "Ik ben fysiek wel sterk, heb een goede pass in de benen, maar dat moet allemaal nog wel beter."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner