23.03.2017 14:15

Werner houdt blessure over aan debuut

Timo Werner zal met gemengde gevoelens terugkijken op zijn debuut in het Duitse elftal. De aanvaller van RB Leipzig viel woensdag geblesseerd uit in de gewonnen oefeninterland tegen Engeland (1-0). Uit medisch onderzoek bleek een dag later dat Werner een spier in zijn bovenbeen heeft gescheurd.

De 21-jarige aanvaller moet daarom afhaken voor de WK-kwalificatiewedstrijd zondag in Bakoe tegen Azerbeidzjan. Werner gaat in Leipzig aan zijn herstel werken. Onduidelijk is hoelang de kersverse international aan de kant staat. Werner maakte dit seizoen al veertien doelpunten voor de verrassende nummer twee van de Bundesliga.

Bondscoach Joachim Löw mist tegen Azerbeidzjan ook zijn aanvoerder, doelman Manuel Neuer. Mesut Özil, Mario Gómez, Julian Draxler en Sami Khedira deden vanwege fysieke problemen allemaal niet mee tegen Engeland. Naar verwachting zijn ze zondag wel inzetbaar.

Duitsland speelde in de geschiedenis vier keer eerder tegen Azerbeidzjan en liep daarin nooit tegen puntverlies aan. De ploeg van Löw won op weg naar het WK 2010 met 4-0 en 0-2, terwijl in het kwalificatietoernooi voor het EK 2012 de wedstrijden met 6-1 en 1-3 in Duits voordeel beslist werden. 

Bron: ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner