23.03.2017 15:58

Goalie Reina haakt geblesseerd af bij Spanje

De Spaanse voetbalploeg kan tijdens de komende twee interlands niet rekenen op doelman Pepe Reina. De 34-jarige keeper van Napoli kampt met een spierblessure en haakte daarom af voor de WK-kwalificatiewedstrijd vrijdag tegen Israël en de vriendschappelijke ontmoeting met Frankrijk. Reina is doorgaans bij het Spaanse elftal de tweede keus achter David de Gea.

Bondscoach Julen Lopetegui heeft Kepa Arrizabalaga van Athletic Bilbao opgeroepen als vervanger. De 22-jarige Bask debuteert in de nationale selectie. Lopetegui heeft daarnaast Sergio Rico van Sevilla achter de hand. Spanje ontvangt vrijdag Israël in Gijon. Volgende week dinsdag oefent de wereldkampioen van 2010 in het Stade de France tegen Frankrijk.

De voormalig sluitpost van onder meer Bayern München, Liverpool en FC Barcelona kwam tot dusver tot 34 interlands. Door concurrentie van bijvoorbeeld iker Casillas, Victor Váldes en tegenwoordig De Gea bestaat het leeuwendeel van zijn optredens voor La Furia Roja wel uit vriendschappelijke wedstrijden. 

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner