23.03.2017 14:27

Argentinië riskeert ongekende vernedering

Normaliter is de naam van Argentinië een van de eerste op het deelnemersveld van een WK. De Albinocelestes hebben er echter nog een hele kluif aan om er ook volgend jaar in Rusland bij te zijn.

De nummer twee van de afgelopen mondiale eindronde staat voorafgaand aan de wedstrijd tegen Chili van donderdagavond namelijk slechts vijfde in het Zuid-Amerikaanse kwalificatietoernooi. Die plek geeft in ieder geval nog recht op een barrage over twee wedstrijden. Als de ploeg echter zesde zou worden, een positie die maar een punt verwijderd is, dan moeten Lionel Messi, Sergio Agüero en consorten volgende zomer het WK op televisie volgen.

Het laatste WK dat de Argentijnse spelers voor de buis moesten bekijken was dat van 1970, dat tot overmaat van ramp ook nog door aartsrivaal Brazilië werd gewonnen. De tegenstander van donderdagavond, Chili staat op haar beurt maar een puntje en een plekje boven Argentinië.  Er staat hoe dan ook veel op het spel voor de beide ploegen, maar vooral voor tweevoudig wereldkampioen Argentinië zou het een regelrechte afgang zijn als de ploeg niet naar Rusland mag afreizen.

Vooral sterspeler Messi heeft nog wel wat demonen uit te bannen als het om Chili gaat. Deze zomer miste hij een cruciale penalty tegen de Chilenen waardoor de Copa América aan zijn neus voorbijging. Messi overwoog zelfs even zijn interlandcarrière te beëindigen, maar herriep dat besluit al spoedig.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner