23.03.2017 16:40

Trainerloze Eagles winnen oefenwedstrijd

Go Ahead Eagles heeft donderdagmiddag een oefenwedstrijd gewonnen uit bij FC Emmen. In de JENS Vesting maakte de Deventer ploeg een 1-0 achterstand na de pauze ongedaan: 1-2.

De hekkensluiter van de Eredivisie kwam eerder deze week in het nieuws door het besluit om trainer Hans de Koning wegens tegenvallende prestaties aan de dijk te zetten. Deze testwedstrijd werd door het interim-duo Harry Decheiver en Michael Boerebach wel in goede banen geleid, al zag het daar een tijd niet naar uit. Bij rust stond het in Drenthe 1-0 voor de thuisploeg omdat Kai Huisman een penalty benutte. Na de pauze zorgden treffers van Sam Hendriks en Rochdi Achenteh toch voor een roodgele triomf.

Het spelen in Emmen doet bij Go Ahead overigens mooie herinneringen bovenkomen. Door het winnen van Fair Play-klassement mocht de ploeg vorig seizoen Europees spelen. De Adelaarshorst werd op dat moment echter verbouwd, waardoor het treffen met de Hongaren van Ferencvárosi TC in Emmen plaatsvond. Decheiver, Boerebach en de selectie moeten in de resterende weken van het seizoen alle zeilen bijzetten om te voorkomen dat de trip naar Emmen volgend seizoen weer op het programma staat, maar dan in competitieverband.   

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner