23.03.2017 17:01

Oud-directeur Disney praat met Portsmouth

Portsmouth in betere tijden: de club wordt in 2008 winnaar van de FA Cup.
Portsmouth in betere tijden: de club wordt in 2008 winnaar van de FA Cup.

Michael Eisner gaat van start met gesprekken over een eventuele overname van Portsmouth. De Zuid-Engelse club laat doorschemeren dat er inderdaad onderhandeld zal worden met de 75-jarige Amerikaan.

De naam van Eisner is in de voetbalwereld wellicht niet overmatig bekend, het grote publiek kent zijn naam vermoedelijk van zijn periode als algemeen directeur van Disney. Vanaf 1984 was hij ruim twintig jaar leidinggevend bij het bedrijf waaraan de wereld onder meer Pluto en Mickey Mouse te danken heeft. Nu gaat de zakenman dus kijken of de overname van een voetbalclub hem ook een uitdagend project lijkt.

Portsmouth leidt al jaren een zieltogend bestaan. Nadat de club in 2010 degradeerde uit de Premier League na verschillende grote financiële problemen, kwamen de bespelers van Fratton Park onder curatele te staan. Toen het daar in 2013 uitkwam en eigendom werd van een groep supporters, was de FA Cup-winnaar van 2008 naar de League Two, het vierde en laagste profniveau gedegradeerd. Daar hebben de blauwhemden dit seizoen wel goede vooruitzichten aangaande promotie.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner