23.03.2017 17:21

Müller grapt: "Wat zou hij betaald hebben?"

Marco Friedl (Mitte) darf sich Hoffnungen auf einen Einsatz bei den Bayern machen
Marco Friedl (Mitte) darf sich Hoffnungen auf einen Einsatz bei den Bayern machen

De oefeninterland tussen Duitsland en Engeland van woensdagavond stond bijna volledig in het teken van het afscheid van Lukas Podolski bij Die Mannschaft. De spits scoorde geheel in stijl de enige goal.

Hoewel zijn treffer fraai was, kon collega-aanvaller Thomas Müller het niet laten toch zijn twijfels te trekken aan de verhandelingen in Dortmund. "Dit draaiboek had ik niet beter kunnen schrijven, maar dit zou ik als regisseur gewoon te kitscherig hebben gevonden. Dit gelooft toch niemand? Ik vraag me af hoeveel Lukas de doelman van de Engelsen betaald heeft om dat schot binnen te laten", sprak de Bayern-aanvaller met een knipoog.

Podolski is een voetballer van het bijzondere soort dat het op internationaal niveau beter doet dan in clubverband. Hoewel de aanvaller in veel landen furore maakte, won hij in zijn loopbaan alleen bij Bayern München een keer een landstitel. In het tricot van Duitsland speelde hij in maar liefst zeven eindronden een rol, vaak een belangrijke. Zelden echter was het zo pikant als op Euro 2008 toen hij uitgerekend zijn geboorteland Polen met twee treffers velde.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner