23.03.2017 22:23

Aanvaller Ünal voelt zich thuis in Nederland

De deur naar een langer verblijf bij FC Twente is op een kier gezet door de zaakwaarnemer van Enes Ünal. De gehuurde spits scoort veel dit seizoen en is uiteraard nog een jaar welkom in Enschede. Het gevoel bij de Turk is in ieder geval goed.

Ünal werd in 2015 gekocht door Manchester City, dat potentie zag in een jonge spits die al meer dan dertig competitiewedstrijden speelde voor Bursaspor. Omdat de concurrentie in Engeland nog te groot was, werd Ünal verhuurd aan KRC Genk en NAC Breda, voordat hij neerstreek in de Eredivisie. Bij FC Twente heeft Ünal het naar zijn zin.

Zaakwaarnemer Batur Altiparmak vertelt aan Sundul dat een langer verblijf in Overijssel niet onmogelijk is. "Hij voelt zich thuis in Nederland en FC Twente wil hem behouden voor een nieuw seizoen, maar het besluit ligt niet in mijn handen. Aan het eind van dit seizoen keren we terug naar Manchester om met het bestuur over zijn toekomst te praten."

Trainer René Hake liet eerder weten dat alle huurlingen van FC Twente, de club huurt ook Yaw Yeboah en Bersant Celina van de Engelse club, in principe opnieuw beschikbaar zijn voor een huurperiode. Ünal scoorde dit seizoen al dertien keer in de Eredivisie, acht keer meer dan de nummer twee op de topscorerslijst van FC Twente.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner