24.03.2017 11:10

De importantie van treffers Siem de Jong

Siem de Jong is na een stroeve periode op schot geraakt bij PSV. Aanvankelijk vond hij zichzelf vooral terug op de bank, maar tijdens de laatste drie Eredivisie-duels (tegen Roda JC 4-0, Go Ahead Eagles 3-1 en Vitesse 1-0) kreeg hij een basisplaats van Phillip Cocu.

Dat vertrouwen beschaamde hij niet, want tijdens die drie duels scoorde hij vier keer en was hij mede verantwoordelijk voor drie zeges. Daarmee vijzelde hij zijn doelpuntentotaal op naar zes treffers in de Eredivisie, waar hij vijftien wedstrijden voor nodig had. Een prima moyenne die past bij zijn verleden als veelscorende middenvelder. De helft van zijn competitiegoals dit seizoen waren goed voor directe punten.

Zeven punten
Zijn eerste goal dit jaar tegen Go Ahead Eagles was de enige treffer van dat duel. Als invaller schoot hij zijn ploeg naar drie punten. Een wedstrijd later, uitgerekend tegen de club waar hij lang onder contract stond (Ajax), maakte hij vlak voor het eindsignaal de 1-1. Wederom een treffer die de verdeling van de punten deed veranderen. Ook afgelopen weekend tegen Vitesse brak hij de ban voor PSV. De Eindhovenaren hadden het bijzonder lastig tegen de Arnhemmers, maar door een harde knal van De Jong bezorgde hij zijn ploeg de overwinning: 1-0. Deze drie goals zijn dus zeven punten waard voor de regerend landskampioen.

In het duel met Roda JC (4-0) scoorde de gehuurde middenvelder van Newcastle United twee treffers. Belangrijk natuurlijk, maar ook zonder die goals had PSV gewonnen. Ook tegen Go Ahead Eagles (3-1) was dat niet van toepassing. Al maakte Siem de Jong de 1-0, middels een strafschop. Precies hetgeen waar PSV een haat liefde verhouding mee heeft. Overigens is de Jong een eind verwijderd van zijn persoonlijke record. Als speler van Ajax scoorde hij namelijk in 2011/2012 en 2012/2013 dertien keer in een seizoen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner