24.03.2017 14:46

Neres: "Transferbedrag motiveert alleen maar"

Ajax haalde in de winterse transfermarkt David Neres naar Amsterdam. De Braziliaan heeft een flink prijskaartje om zijn nek: twaalf miljoen euro. Neres denkt niet dat hij gaat bezwijken onder de druk van die transfersom.

Na Miralem Sulejmani (zestien miljoen euro), is de twintigjarige Neres de duurste aankoop ooit van Ajax. Tot een basisdebuut in de hoofdmacht leidde dat nog niet. Hij mocht twee keer invallen, maar speelde wel vanaf het eerste fluitsignaal met Jong Ajax in de Jupiler League. Trainer Peter Bosz brengt de buitenspeler heel rustig, waardoor de twijfels bij de buitenwacht ook toenemen. Het hoge prijskaartje hangt daarbij altijd om de nek van Neres. "Dat voel ik wel, maar het transferbedrag motiveert me alleen maar om meer mijn best te doen. Het is veel geld en ik wil de Ajax-fans graag laten zien dat ik het bedrag waard ben."

Neres is nu al een aantal maanden in Nederland, waar hij op De Toekomst traint. Van Sao Paulo FC naar Ajax is een grote stap, maar Neres kijkt zijn ogen uit. "Achter alles zit een gedachte, niemand doet maar wat. Soms gaat het iets te snel, maar het meeste kan ik aan. Communiceren gaat af en toe lastig. Ik praat met de Spaanstalige spelers en als dat niet lukt, proberen we er met handen en voeten uit te komen", aldus de linkspoot tegen Ajax Life, het krantje van de supportersvereniging.

"Bij Ajax lopen jeugdspelers en profs door elkaar, dat is beter. Het geeft een prettig gevoel. Bovendien is de impact dan niet groot als je een speler van het eerste elftal ziet. Ik kan me voorstellen dat het de overstap van de jeugd naar het eerste elftal makkelijker maakt." Neres maakte zelf pas in het najaar van 2016 zijn debuut in de hoofdmacht van Sao Paulo. Na acht wedstrijden en drie doelpunten had de scouting van Ajax genoeg gezien en werd hij naar Amsterdam gehaald.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner