24.03.2017 16:57

Lukaku vertrekt: "Niets mis met ambitie"

Romelu Lukaku is dit seizoen in absolute bloedvorm bij Everton, maar de spits gaat de club aan het eind van dit seizoen verlaten. Wil Everton nog geld verdienen aan de Belg, dan moet hij deze zomer worden verkocht.

De contractperikelen tussen Everton en de 23-jarige Lukaku houdt Engeland al een paar maanden bezig. De spits heeft een contract tot medio 2018, waardoor hij volgend seizoen transfervrij is. De club van manager Ronald Koeman wilde het contract verlengen, maar de hoofdpersoon zelf weigert dat. "Er is niets mis met ambitie. De beslissing heb ik al gemaakt, dus ik kan er niet over praten."

"Ik heb een lange weg afgelegd tot waar ik nu ben, maar de weg is ook nog lang. Ik weet dat ik me moet verbeteren en beter moet worden. Soms vatten mensen uitspraken verkeerd op, maar het is gewoon ambitie. Ik wil titels en prijzen winnen. Mensen moeten dat niet opvatten als arrogant, maar het omarmen", aldus Lukaku tegen Sky Sports.

Lukaku is in een felle strijd om de topscorerstitel van de Premier League verwikkeld. Met 21 doelpunten is hij de lijstaanvoerder, maar de concurrentie hijgt hem in de nek. Harry Kane (19), Alexis Sánchez (18) en Diego Costa (17) zijn dit seizoen ook goed op schot.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner