25.03.2017 11:44

Update: Maaskant nieuwe trainer Go Ahead

Robert Maaskant moet Go Ahead Eagles in de Eredivisie zien te houden. De clubloze trainer wordt gelinkt aan de formatie uit Deventer. Go Ahead Eagles ontsloeg deze week trainer Hans de Koning. De promovendus is momenteel hekkensluiter op het hoogste voetbalniveau van Nederland.

De NOS stelt dat Maaskant zaterdag gepresenteerd wordt en dat er dan ook meer bekend wordt over de contractduur. Maaskant begon zowel zijn prof- als trainerscarrière bij Go Ahead Eagles. Van 1989 tot en met 1990 speelde de Schiedammer 21 duels voor de club, zes jaar later werd hij assistent-trainer in Deventer.

Nadat hij rond de millenniumwissel bij RBC Roosendaal zijn eerste eigen stappen zette in het trainersvak, kwam hij aan het roer te staan bij de club waar hij debuteerde. Het bleek een kort avontuur, want na een half jaar keerde hij alweer terug naar Brabant. Maaskant is clubloos sinds hij in oktober 2015 vertrok bij NAC Breda. Daarvoor was Maaskant met de Brabanders gedegradeerd uit de Eredivisie.

Update: 25-03-2017: 11:44:

Go Ahead Eagles heeft Robert Maaskant aangesteld als nieuwe trainer. De oud-speler van de formatie uit Deventer tekent een contract tot aan het einde van het seizoen bij de hekkensluiter van de Eredivisie.

Maaskant volgt Hans de Koning op, die afgelopen week werd ontslagen na matige prestaties in de laatste weken. Go Ahead Eagles heeft nog zeven wedstrijden om directe degradatie te ontlopen. De ploeg heeft daarbij ADO Den Haag en Roda JC in het vizier, maar de club wacht een pittig schema in de Nederlandse competitie.

"Ik kijk er oprecht ontzettend naar uit om met deze groep en bij deze club aan de slag te gaan. Ik ben een directe trainer die altijd met volle energie ergens instapt. In mijn ogen is niks onmogelijk, als je maar alles doet om te winnen", is Maaskant strijdvaardig op de clubwebsite van zijn nieuwe werkgever. Go Ahead Eagles treedt op 2 april met de nieuwe trainer aan tegen FC Twente.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner