25.03.2017 11:12

Go Ahead haalt Decheiver weg bij eerste elftal

Harry Decheiver (l.) en Hans de Koning kijken toe tijdens de training van Go Ahead Eagles. (27-06-2016)
Harry Decheiver (l.) en Hans de Koning kijken toe tijdens de training van Go Ahead Eagles. (27-06-2016)

Na Hans de Koning is ook Harry Decheiver vertrokken bij het eerste elftal van Go Ahead Eagles. De club heeft besloten om de assistent-trainer terug te zetten naar de opleiding, nadat Decheiver zich uitsprak in de media.

Op de clubwebsite meldt de hekkensluiter van de Eredivisie dat Decheiver vrijdag bekendmaakte dat hij na het huidige seizoen ging stoppen als assistent-trainer van Go Ahead Eagles. De formatie uit Deventer greep daarop in. "Juist nu zijn spelers, club en fans gebaat bij een volle focus op de sportieve strijd om handhaving. Go Ahead Eagles heeft om die reden besloten om Harry Decheiver louter nog in de Voetbalopleiding actief te laten zijn."

Decheiver blijft aan als trainer van Go Ahead Eagles A1, maar bemoeit zich dit seizoen dus niet meer met het eerste elftal. Eerder deze week werd hoofdtrainer De Koning ontslagen na matige resultaten. Go Ahead Eagles staat achttiende in de Eredivisie, met twee punten achterstand op de concurrentie in de degradatiezone. Robert Maaskant wordt genoemd als nieuwe trainer van de club.

Michel Boerebach is naast doelman-trainer Sjoerd Woudenberg vooralsnog het enige overgebleven lid van de technische staf bij het eerste elftal.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner