25.03.2017 12:01

Sneijder: "Ik merk dat het einde in zicht komt"

Terwijl Memphis Depay (r.) nog even op zijn telefoon kijkt, glimlacht Wesley Sneijder (l.) vlak voor vertrek naar Bulgarije nog even naar de pers. (24-03-2017)
Terwijl Memphis Depay (r.) nog even op zijn telefoon kijkt, glimlacht Wesley Sneijder (l.) vlak voor vertrek naar Bulgarije nog even naar de pers. (24-03-2017)

Wesley Sneijder beseft dat hij bezig is aan zijn laatste jaren als international van het Nederlands elftal. De 32-jarige aanvallende middenvelder merkt dat het lichaam tegen begint te sputteren en mikt op nog één eindtoernooi.

De voetballer met 126 interlands op zijn cv meldde zich ook in de huidige interlandperiode bij Oranje, in de hoop een bijdrage te leveren aan de kwalificatie voor het Wereldkampioenschap in Rusland. Sneijder hoopt dat hij daar nog één keer kan schitteren bij het nationale elftal. "Ik merk dat het einde in zicht komt. We weten allemaal dat mijn interlandloopbaan sowieso na het WK van 2018 over is", stelt Sneijder op de persdag van Oranje.

"Ik denk dat ik het daarna fysiek niet meer kan opbrengen om me nog twee jaar op te laden voor het volgende Europees kampioenschap. Als ik het gevoel krijg dat ik het allemaal niet meer kan bijbenen, dan stop ik er mee. Maar dat doe ik zeker niet voor mijn 131e", doelt de voormalig Ajacied op een mooie mijlpaal in zijn carrière. Sneijder kan over vijf interlands recordinternational Edwin van der Sar aflossen. De goalie is sinds 2008 de speler met de meeste interlands achter zijn naam.

"Natuurlijk speelt dat ook bij mij", geeft Sneijder eerlijk toe tegen de toegestroomde pers. "Maar ik kijk nog steeds naar kwalificatie voor het WK. Ik wil er bij zijn in Rusland en daarin kan Bulgarije een heel belangrijke stap worden." Oranje staat zaterdagavond tegenover Bulgarije en speelt op 28 maart in eigen land een oefenwedstrijd tegen Italië.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner