25.03.2017 17:45

Toch weer twijfels om Özil bij medische staf

Mesut Özil werd vrijdag nog fit verklaard door de medische staf van het Duitse elftal, maar een dag later rezen toch weer twijfels over zijn inzetbaarheid in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Azerbeidzjan. De spelmaker van Arsenal en de Mannschaft kampte eerst met een spierblessure en heeft nu last van zijn rug. "We gaan hem testen", zei bondscoach Joachim Löw voor de afsluitende training in Bakoe.

Özil ontbrak woensdag al tijdens de gewonnen oefeninterland tegen Engeland (1-0). Duitsland ligt op koers om volgend jaar in Rusland de wereldtitel te kunnen verdedigen. De ploeg van Löw won de eerste vier wedstrijden in groep C allemaal met overtuigende cijfers (doelsaldo 16-0) en heeft al vijf punten meer dan Noord-Ierland en Azerbeidzjan, de eerste achtervolgers.

Mario Gómez, onder Andries Jonker helemaal opgeleefd bij VfL Wolfsburg, begint zondag in de spits. Bij afwezigheid van doelman Manuel Neuer fungeert Sami Khedira als aanvoerder. Löw koppelt Benedikt Höwedes centraal achterin aan Mats Hummels.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner