25.03.2017 22:57

Robben likt wonden: "Dit is een nachtmerrie"

Vechtend tegen de tranen en met overslaande stem probeerde aanvoerder Arjen Robben zaterdagavond de blamage van het Nederlands elftal in de WK-kwalificatie tegen Bulgarije (2-0) te verklaren. "Ja, wat moet ik zeggen? Dit is een nachtmerrie", zei Robben bij de "Vooraf had ik een positief gevoel, maar de eerste helft was van zo'n bedroevend niveau. Dan kan je wel heel wat willen, maar dan houdt het op."

Robben zag voor rust in Sofia zo'n beetje alles misgaan wat maar mis kon gaan. "Je kan nu heel makkelijk met vingers gaan wijzen en die en die de schuld geven, maar dat heeft geen zin. Dat verandert het resultaat niet. Je verliest met 2-0, dat zijn de kei- en keiharde feiten. Dit is in- en intriest. We zijn met z'n allen schrikbarend de fout in gegaan. Ik ben een beetje sprakeloos."

Over de positie van bondscoach Danny Blind wilde Robben niets zeggen. "Wij staan op het veld, wij moeten het doen. Ik heb geen zin om daar over na te denken of over te praten." Robben weet dat het WK van volgend jaar in Rusland plotseling heel ver weg is voor Oranje. ,,Als je puur naar de statistieken kijkt, is het mogelijk dat we het ook niet redden als we vanaf nu alles winnen. Dat is heel pijnlijk. Maar we moeten onze mond houden en bescheiden zijn. Want als je niet goed genoeg bent voor Bulgarije uit, kan je ook niet zeggen dat je alles gaat winnen. Wij krijgen nu alle stront over ons heen en dat is ook terecht."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner