26.03.2017 09:23

Einde Blind in zicht na aankondiging KNVB

Danny Blind (m.) ziet dat de Oranje-spelers er niet in slagen om de 2-0 achterstand tegen Bulgarije om te buigen. (25-03-2017)
Danny Blind (m.) ziet dat de Oranje-spelers er niet in slagen om de 2-0 achterstand tegen Bulgarije om te buigen. (25-03-2017)

Het heeft er alle schijn van dat Danny Blind op korte termijn niet meer de bondscoach van het Nederlands elftal is. De KNVB heeft aangekondigd dat het zondag – daags na de blamage tegen Bulgarije (2-0 verlies) – om de tafel gaat met Blind.

Commercieel directeur Jean-Paul Decossaux bevestigt ten overstaan van de Nederlandse pers dat zondag een gesprek met de bondscoach op de planning staat. "Het lijkt me duidelijk dat we goed moeten praten", aldus de commercieel directeur van de KNVB. "Misschien dat er snel duidelijkheid is, misschien ook niet. Dan moeten we even de tijd nemen. Aan overhaaste beslissingen heb je niets. Veel meer kan ik nu niet zeggen."

De positie van Blind lijkt onhoudbaar na de nederlaag in Sofia. Na het mislopen van het EK had de bondscoach als doelstelling om het Nederlands elftal naar het WK te loodsen. Het eindtoernooi is echter ver weg voor Oranje, dat de resterende kwalificatieduels waarschijnlijk geen fouten meer mag maken.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner